3 Ekim'de başlayan ve üç gün sürecek Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu, ÖSYM'nin 50. yılı etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle düzenleniyor. Ersoy, sempozyumda eğitim alanındaki güncel sorunlara değinerek, uluslararası ölçekteki tecrübelerini yurt dışına aktarmayı hedeflediklerini açıkladı.

DİJİTALLEŞME VE E-SINAV İMKANLARI ARTIYOR

Ersoy, 2026 yılı itibarıyla ÖSYM’nin %95 oranında dijitalleşmeyi hedeflediğini belirterek, e-sınavların sayısını artıracaklarını söyledi. "Hedefimiz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu ile iş birliği içinde Türkiye'nin e-sınav imkanını genişletmek." diyen Ersoy, dil sınavları dışında dört farklı sınavın e-sınav formatında yapıldığını ifade etti.

İlkokul Çocuklarına Yönelik Duygu Farkındalığı Oyun Projesi İlkokul Çocuklarına Yönelik Duygu Farkındalığı Oyun Projesi

Ersoy, okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini ölçen yeni e-sınavın 2025 yılı başlarında hayata geçirileceğini de duyurdu. Ayrıca, ÖSYM’nin Ar-Ge çalışmalarına da değinen Ersoy, yapay zeka destekli projelerin devam ettiğini belirtti.

EĞİTİMDE DEĞİŞİM VE İŞBİRLİKLERİ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, MEB'in ölçme ve değerlendirme süreçlerine yönelik yeni uygulamaları hakkında bilgi vererek, beceri örgüsü temelli bir program geliştirdiklerini açıkladı. "ÖSYM ile güçlü iş birliği yaparak, öğrencilerin gelişimini bütünsel bir şekilde ele alacağız." diyen Yelkenci, yeni müfredatın okul öncesi ve 1, 5, 9. sınıflarda uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Sempozyumun ana temasının "ölçme ve değerlendirmede yenilikçi yaklaşımlar" olduğunu ifade eden Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kesgin, etkinliğe büyük bir başvuru olduğunu belirterek, farklı ülkelerden katılımcıların yer alacağını açıkladı.