SOKAKLARDA GERGİNLİK

Ermenistan'ın KGAÖ'den çekileceğini açıklaması, başkent Erivan'da büyük protestolara neden oldu. Parlamento önünde toplanan binlerce kişi, Başbakan Paşinyan'ın istifasını talep etti. Polisle protestocular arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Paşinyan, örgüt üyelerini Azerbaycan'a destek vermekle suçlayarak, "Balon ittifakının üyeleri suçludur" ifadelerini kullandı.

Paşinyan, ''Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ittifaktan ayrılacağız; bizi bununla korkutmaya çalışmayın. Ne zaman ayrılacağımıza biz karar vereceğiz. Söyleyeceğiz, karar vereceğiz. Sizce bir sonraki adımımız ne olmalı? Elbette geri dönmeyi planlamıyoruz. Başka yolu yok.'' dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, meclis oturumunda yaptığı konuşmanın devamında, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyelerini de suçladı;

BRÜKSEL'DE BİNLERCE İŞÇİ YÜRÜDÜ BRÜKSEL'DE BİNLERCE İŞÇİ YÜRÜDÜ

''Balon ittifakını kuranlar suçludur. O ittifakın üyeleri sadece anlaşma gereği sorumluluklarını yerine getirmemekle kalmıyor, aynı zamanda Azerbaycan'ın bize karşı savaş planlamasına da yardımcı oluyorlar. Onlar suçlu olanlardır.'' ifadelerini kullandı.

Ermenistan, Rusya ile köprüleri yaktı: Geri dönmeyi planlamıyoruz