Erivan Barut Kick Boks'da Dünya Şampiyonu Oldu!

haber,spor,gazete,

Erivan Barut Kick Boks'da Dünya Şampiyonu Oldu!

Tunceli'nin kick boks sporcusu Erivan Barut, Portekiz'in Lizbon şehrinde düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti. Finalde İsrailli rakibini büyük bir farkla yenerek şampiyon oldu. Bu zaferle Türkiye'nin spor alanında ne kadar güçlü olduğunu dünyaya gösterdiklerini belirtti.

erivan barut dünya şampiyonu

2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, 17-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Büyükler Kick Boks Dünya Şampiyonası'na Türkiye'yi temsil etmek üzere katıldı. Polonyalı ve Hırvat rakiplerini mağlup ederek finale yükselen Barut, finalde de İsrailli rakibini büyük bir üstünlükle yenerek şampiyon unvanını kazandı.

erivan barut

Erivan Barut, Türkiye ve Tunceli için yaşattığı gururu Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile telefonda paylaştı ve "Polonyalı, Hırvat ve finaldeki İsrailli rakiplerime karşı üstün bir performans sergileyerek İstiklal Marşımızı okuma ve bayrağımızı dalgalandırma fırsatını yakaladım. Bu başarıyla Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdik." dedi.

erivan barut1

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Erivan Barut ile gurur duyduklarını ifade ederek, "Şampiyonaya birçok ülke katıldı, ancak büyükler kategorisinde Tuncelili Erivan dünya şampiyonu oldu. Seninle gurur duyuyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde bu başarıyı elde etmen ayrıca önemli. Türk kadının gücünü tüm dünyaya göstermiş oldun." şeklinde konuştu.

erivan barut3

Dersim Kick Boks Spor Kulübü Antrenörü Gürsel Tayam da, Erivan Barut'un kick boks, muaythai ve boks alanında ülkede, Avrupa'da ve dünyada önemli dereceler elde ettiğini belirterek, "En son Portekiz'de dünya şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur daha yaşattı. Sporcumu tebrik ediyorum." dedi.

erivan barut6

ERİVAN BARUT KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

22 yaşındaki Erivan Barut, 26 Haziran 2000 tarihinde Tunceli’de doğmuş olan bir Türk muay thai ve kickboksçudur. Kendisi hem profesyonel hem de amatör olarak mücadele etmektedir. 2023 Kasım itibarıyla Beyond Kick'e göre dünya sıralamasında kadın hasır siklet kikboksçuları arasında 6. sırayı almıştır. 

erivan barut5

2016 senesinde karışmış olduğu bir kavga sonrasında antrenör Gürsel Tayam ile tanışmış ardından spora başlamıştır. Erivan Barut, uluslararası arenada başarılı bir kariyere sahip olan yetenekli bir sporcu olarak bilinmektedir.