Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, mevcut yönetimin "istikrar" söylemleriyle Kıbrıs Türk halkının aklıyla dalga geçtiğini belirtti. Erhürman, Kanal Sim’de Meyil Adakul’un konuğu olarak katıldığı programda yaptığı açıklamalarda, "İnsanlar istikrarı, var olan durumdan memnun olduklarında isterler. Bizim insanlarımız, ekonomik, sağlık, eğitim açısından var olan durumu devam ettirmek mi istiyorlar?" diye sordu. Halkın mevcut durumdan memnun olmadığını vurgulayan Erhürman, "Herkes, her şeyin farkında. Gününü bekliyor herkes. Bu sandık, bu halkın önüne gelecek ve o zaman göreceğiz. 12 yaşında çocuğu göç edeceğim diyen anne, babanın tepkisiz olabileceğini düşünmüyorum" dedi.

GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

Dünyada yaşanan endişe verici gelişmelere de değinen Erhürman, İsrail'in uzun süredir devlet gibi davranmadığını ve Filistin'deki çocuk ölümlerinin dünya düzeninin ne kadar alt üst olduğunu gösterdiğini ifade etti. Ukrayna’daki tepkinin Filistin’e gösterilmemesini eleştirerek, "Bölgede yaşananlar karşısında sessiz kalmak mümkün değil" dedi. Erhürman, Kıbrıs adasının tehlikeli bir bölge haline geldiğini ve bu bölgedeki gelişmelerden bağımsız hareket etmenin mümkün olmadığını belirtti. "Bu bölgenin barışa ihtiyacı var. En temel insan hakları ilkelerinin hepsi alt üst olmuş durumda. Bu bölgede aklın galip gelmesi lazım, bu da barıştır. Bölgede yaşayan herkesin barış adına konuşması gerekiyor" dedi.

Erhürman, mevcut yönetimin "istikrar" söylemlerini eleştirerek, "Biraz iletişim bilgisi olan biri bu dönemde istikrar kelimesini dolaşıma sürmezdi. İnsanlar istikrarı, var olan durumdan memnun olduklarında isterler. Bizim insanlarımız, ekonomik, sağlık, eğitim açısından var olan durumu devam ettirmek mi istiyorlar?" diye sordu. En fakirinden en zenginine kadar herkesin bu memlekette yaşamaktan memnun olmadığını belirten Erhürman, "Böyle bir yapı varken, sen istikrar istiyorum diyorsun. Zannedildiği gibi insanlar artık teslim oldu diye bir şey yok. Herkes, her şeyin farkında. Gününü bekliyor herkes. Bu sandık, bu halkın önüne gelecek ve o zaman göreceğiz" dedi.

Erhürman, hükümetin basiretsiz ve beceriksiz olduğunu belirterek, "Bu zihniyet bizi çürüttü, yok olma noktasına getirdi. Basiretsizlik, beceriksizlik var ama temel kelime gailesizliktir. Bu zihniyetten, bu toplumun kurtulması lazım. Bu zihniyetten kurtulmadıkça var oluş endişeleri devam edecek" dedi. Kıbrıs sorununa ilişkin görüşlerini de paylaşan Erhürman, müzakere masasına dönmenin ve BMGK kararlarına uygun hareket etmenin önemine değindi. "Müzakereye açık olmak demek, masaya gelmek demektir. Eylül ayında makul, mantıklı, akıl yolunda bir yol haritasının ortaya çıkmasını bekliyoruz" dedi. Kendine hükümet diyen yapının bir an önce gitmesi gerektiğini vurgulayan Erhürman, "Gitmeleri, toplumun da kendilerinin de yararına olacak" diye konuştu.

Erhürman, memleketin birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, halkı korumak adına bu sorunlara odaklanmaları gerektiğini söyledi. "İçeride ayakta kalan bir şey kalmadı. İnşaat sektörü durdu, duracak. Turizmde çok ciddi aksamalar var. Yükseköğrenimde yaşananlar ortada. Onların altındaki sektörlerde, narenciyede yaşatılanlar ortada" diyerek ekonominin her geçen gün daha kötüye gittiğini vurguladı. Erhürman, halkın mevcut duruma tepkisiz kalmayacağını ve sandıkta gereken cevabı vereceğini belirtti.