Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı’nda konuştu. Erdoğan, Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıya olunduğunu belirtti.

Harnup Ağacı Kesimi: Alsancak’ta Yasal İşlem Başlatıldı Harnup Ağacı Kesimi: Alsancak’ta Yasal İşlem Başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

  • "AK Parti İnsan Hakları Başkanlığımızın öncülüğünde düzenlenen eğitim programımızı teşrifleriniz dolayısıyla her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, programın ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."
  • "Programın organizesinde emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum. Değerli fikirleriyle programın içeriğini zenginleştiren tüm katılımcılara da hasetten şükranlarımı sunuyorum."
  • "İnsan hak ve hürriyetlerinde son 22 yılda sessiz devrimlere imza atmış bir kadro olarak, eğitim programımızın insan haklarıyla ilgili bilincin artmasına ve bu alanda partimizin başarılarla dolu tarihinin daha iyi anlaşılmasına katkı yapacağına inanıyorum."
  • "Çevremizde vuku bulan gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Programımızı dünyada son derece ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı bir dönemde icra ediyoruz. Dünya siyaseti en sert virajlarından birini dönüyor. Uluslararası sistemde ciddi bir güç boşluğu var."
  • "Gazze, tüm dünyada maskeleri indirmiş, hakikatin üzerindeki perdeleri kaldırmış, on yıllardır bize örnek gösterilen kurumların içinin ne kadar kof olduğunu apaçık ortaya koymuştur."
  • "Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız."
  • "İnsan hakları, demokrasi, hukuk ve küresel adalet gibi asırların birikimi olan kavramların içi boşaltıldı, yıpratıldı. İtibar ve güven kaybına uğradı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında sosyal medya platformlarının çifte standart uyguladığını ve dijital faşizmi teşvik ettiğini vurguladı. Ayrıca, uluslararası toplumun Filistin'deki insan hakları ihlallerine karşı sessiz kaldığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.