Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in yaptığı katliama ortak olmanın ne Rumlara ne Yunanistan’a fayda sağlayacağını belirtti. Erdoğan, Güney Kıbrıs'ın İsrail ile yaptığı doğal gaz çalışmalarına Türkiye'nin katılmadığı süreçlerin barış getirmeyeceğinin altını çizdi.

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Türkiye'nin şu anda dört tane sondaj gemisi olduğunu hatırlatan Türkiye Cumhurbaşkanı, "Şimdi de beşinciyi alıyoruz. Güney Kıbrıs’ın başkalarının kuyruğuna takılmadan kendi gücüne inanarak çalışması lazım." dedi.

Erdoğan, son NATO zirvesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile konuştuğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Aynı gün ben Kuzey Kıbrıs'ta bulunacağım, orada Kuzey Kıbrıs halkına hitap edeceğim. Öğrendiğime göre siz de Güney’de olacakmışsınız, orada hitap edecekmişsiniz. Herhalde birbirimizi rahatsız edecek herhangi bir açıklama yapmayız" dedim. O da benim gibi düşündüğünü söyledi. Fakat Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. Bizim çok daha fazla konuşmamıza zaten gerek yok. Konuşacaklarımızı bugün zaten konuştuk. Yolumuza da aynen devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"ONLAR ASKERİ BİZ SİYASİ ÜS YAPIYORUZ"

Erdoğan, Ada’da Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı binasıyla, Kuzey Kıbrıs Parlamento binası inşaatı yaptıklarını belirterek, "Onları bir göreyim, durum nedir dedim. Her ikisi de muhteşem birer bina oluyor. Allah nasip ederse en geç Kasım ayı ortalarında bitecek. Bu iki bina, başkanlık binasıyla parlamento binası bittiği zaman, yanında da oraya hizmet verecek gayet güzel bir mescit yapılıyor. Herhalde bu üslerden daha önemli bir şey yok. Onlar askeri üs yapıyor, biz siyasi üs yapıyoruz. Çalışmayı en güzel şekilde devam ettireceğiz." dedi.

Erdoğan, tekrar bir kontrole gidip inşaatın ne durumda olduğunu görmek gerektiğini belirterek, "Gördüğüm kadarıyla Kıbrıs taşından hakikaten muhteşem bir eser meydana geliyor. Yani Türkiye gerektiği zamanda gereken adımları atar, yapılması gerekenleri yapar. Adanın huzuruna asla katkı sağlamayacak, gerginlikleri artıracak ve uluslararası hukuk ihlallerine yol açacak adımlardan özenle kaçınmak gerekir." dedi.