Irak'ın Kuzeyi'ne Hava Harekatı Düzenlendi Irak'ın Kuzeyi'ne Hava Harekatı Düzenlendi

Ziyaretin Önemi ve Hazırlıklar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. 1,5 saat süren görüşme öncesinde CHP Genel Merkezi'nde özel hazırlıklar yapıldı ve Özel, Erdoğan'ı genel merkez merdivenlerinde karşılayarak basına poz verdi. Bu ziyaret, yerel seçimler sonrasında Özel'in Erdoğan'ı ziyaret etmesiyle başlayan siyasette normalleşme sürecinin devam edip etmeyeceğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Görüşmede Ele Alınan Konular

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmede yeni anayasa çalışmaları, ekonomi ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinin gündeme geldiğini belirtti. Ayrıca, Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyum konusu da görüşüldü. Çelik, kayyum ataması konusundaki tutumlarının net olduğunu ve hangi partiden olursa olsun, millete destek veren belediye başkanlarına destek vereceklerini ifade etti. Terör örgütüne destek veren belediye başkanlarına ise müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Çelik ihtiyaç olursa üçüncü bir görüşmenin daha yapılabileceğini dile getirdi.

Siyasette Normalleşme Süreci

İlk görüşmede somut sonuçlar alınmasından memnun olan Özel'in, bu ikinci görüşmede kayyum sorunu, Gezi ve diğer siyasi tutuklular ile dar gelirli kesimlerin sorunlarını gündeme getirdiği belirtildi. Görüşmenin ardından Özel, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini topladı. Bu ziyaret ve görüşme, siyasette yeni bir normalleşme ve yumuşama sürecinin devam ettiğinin bir işareti olarak yorumlandı.