Erdoğan: İsrail Türkiye'de Hamas'ın Peşine Düşerse Bedelini Öder

Erdoğan: İsrail Türkiye'de Hamas'ın Peşine Düşerse Bedelini Öder

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail tarafından Hamas hareketi üyelerine Türkiye‘de suikast düzenleme ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

Erdoğan, Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye, Türklere karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi, İsrail istihbaratının yurtdışındaki Hamas hareketi üyelerine suikast düzenlemeyi planladığı yönündeki söylentilere ilişkin bir soruya yanıt olarak yaptığı açıklamaları yayınladı.

Türk istihbaratı, İsrail'in Türkiye'deki Hamas üyelerini hedef almasının "ciddi sonuçları” olacağını bildirdi.

Wall Street Journal daha önce İsrail istihbaratının Gazze savaşının bitiminden sonra dünya çapındaki Hamas liderlerini bulup öldürmeye hazırlandığını bildirmişti.

Reuters geçtiğimiz hafta İsrail'in tampon bölgeye ilişkin planlarını Türkiye ve birçok Arap ülkesine gönderdiğini bildirmişti.

Erdoğan, Gazze'nin savaş sonrası geleceğinin Filistin halkının elinde olduğunu ve İsrail'in işgal ettiği toprakları geri vermesi gerektiğini söyledi.

Bölgedeki mevcut durumun sebebinin Batı’nın özelliklede ABD’nin İsrail’e verdiği destek olduğuna değinen Erdoğan, İsrail'i Türkiye'de Hamas üyelerini hedef almaya karşı uyararak, bu durumda İsrail'in ağır bedel ödeyeceğini vurguladı.