Ercan Kavşağı'nda aracıyla seyir halindeyken durdurulan ve yapılan aramada aracında uyuşturucu madde ele geçirilen Alkan Canit, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Olay, 4 Eylül 2024 tarihinde saat 19.00 sıralarında, Cürümleri Önleme Şubesi tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonucu meydana geldi.

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA

Mahkemede olguları aktaran Polis Memuru Serkan Sakallı, zanlının aracında yapılan aramada uyuşturucu kalıntısı olduğu düşünülen hassas terazi, 20 gram kokain ve 3 gram tütünle karışık hintkeneviri bulunduğunu açıkladı. Zanlının, tutuklanmasının ardından suçlarını itiraf ettiği içerikli bir ifade verdiğini belirtti.

Polis, zanlının uyuşturucu maddeyi Akıncılar bölgesinde aldığını söylediğini ifade etti. Olayın yaşandığı bölgede güvenlik kamerası olup olmadığını araştıracaklarını vurgulayan polis, ele geçirilen maddelerin analiz ve paketlerin parmak izi incelemesi için laboratuvara gönderildiğini belirtti. Ayrıca, meseleyle bağlantılı olarak aranan bir kişinin daha olduğunu kaydeden polis, zanlının soruşturmanın selameti açısından 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan Alkan Canit ise uzun süredir uyuşturucu kullandığını, ağır bir bağımlı olduğunu ve tedavi görüp kurtulmak istediğini ifade etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlının soruşturmanın devamı süresince 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.