Lefkoşa’da Bilal Tula’ya ait park halindeki araca iki el ateş açan Abdulkadir Yavuz, Ercan Havalimanı’nda düzenlenen operasyonla tutuklandı. Dün yapılan duruşmada Yavuz, "Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma tasarrufu," "Meskun mahalde ateş açma," "Kasti hasar," ve "Meskun mahalde ateş etme" suçlarından 5 yıl hapse mahkum edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller, sanığın 27 Aralık 2023 tarihinde park halindeki NZ 417 plakalı araca ateş ettiğini belirtti. Olayın polise saat 08.00'de bildirildiğini, incelemede iki boş kovan ve deforme olmuş çekirdek bulunduğunu ifade etti. 

Yavuz'un, olayda kullandığı kiralık aracın içindeki 9 mm tabanca ve 32 mermiyle tespit edildiğini söyleyen yargıç, sanığın taksiyle Ercan Havaalanı'na gidip uçakla KKTC’den ayrılmaya çalışırken yakalandığını aktardı. Yavuz, Türkiye'den bir kişiyi vurmak için geldiğini ancak sadece araca ateş ettiğini belirtti.

Yol kenarı çöpe 2,5 milyon TL ceza! Yol kenarı çöpe 2,5 milyon TL ceza!

Yargıç, suçların artışına dikkat çekerek, bu tür eylemlerin önlenmesi için ciddi cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı. Yavuz, mahkeme kararının ardından cezaevine götürülürken, "Gördünüz mü vicdan işe yaramıyor," dedi.