Ankara temaslarını tamamlayan Başbakan Ünal Üstel, koalisyon ortaklarıyla birlikte adaya döndü.

Başbakan Üstel, Ercan Havalimanı’nda temaslarının detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Üstel, "Kısa, orta ve uzun vadede izleyeceğimiz yol haritalarını ortaya çıkarmak için birtakım çalışmalar yaptık" dedi. 

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ülkemize bir ziyaret gerçekleştireceğini aktaran Üstel, "Bizim polis teşkilatımızın gerek araç gerekse teknik tesisat açısından güçlendirmek için bir çalışma yaptık. Polis teşkilatına nelerin hibe edileceğini gelince kamuoyu ile paylaşacak" ifadelerini kullandı. 

Üstel, acil olan yolların da görüşüldüğünü belirterek, öncelik olarak Girne-Çatalköy yolunun masaya koyulduğunu söyledi, yolların tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Narenciye üreticilerinin yaşadığı sorunlarını da gündeme geldiğini belirten Üstel, "Bütün sorunları orta yerden kaldırıp yeni dönemde ne mahsul ile birlikte bu seneki narenciye ürünümüzü anavatanımız Türkiye'ye ithal edeceğiz" dedi. 

Başbakan Üstel, 'AdaKıbrıs'ın artık Türkiye'de de tanıtılacağını belirtti. 

Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın 15 Kasım'da adaya geleceğini açıklayarak, kablo ile elektrikte yeni bir sürece girildiğini, fizibilite çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.