EL-SEN Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki gaz türbinlerinin işletmecisi Just Limited’in Direktörü Aziz Limasollu’nun Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) adına yaptığı açıklamayı kınadı. Tuğcu, Limasollu’nun KTTO’daki makamını kullanarak yaptığı bu açıklamanın etik açıdan sakıncalı olduğunu ve KTTO’nun duruma müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

Kadına Şiddet Davasında Karar Kadına Şiddet Davasında Karar

Tuğcu, Limasollu’nun Just Limited’in faaliyetleri hakkında verdiği bilgilerin doğru olmadığını iddia ederek, Limasollu’nun açıkladığı 17 çalışandan 3’ünün Just Limited’in değil, Etkin Makine’nin çalışanları olduğunu belirtti. Ayrıca, Limasollu’nun kızını da istihdam ettiği ve bazı ödeneklerden faydalandığı iddialarını dile getirdi.

EL-SEN Başkanı, Limasollu’nun santrallerin işletme bedeli olarak aldığı paranın karşılığında enerji arz güvenliğini sağladığı iddiasını da sorguladı. Tuğcu, Just Limited’in santrallerde hangi arızaları tamir ettiğini ve hangi bakımları yaptığını açıklamasını istedi. Ayrıca, santrallerin verimliliği ve üretim maliyetlerinin halkın elektrik faturalarına nasıl yansıdığını da sorguladı.

Son olarak, KTTO’ya çağrıda bulunan Tuğcu, KIB-TEK’in ihtiyaç duyduğu yatırımların hayata geçirilmesi için EL-SEN’le birlikte hareket etmelerini ve hükümete baskı yapmalarını istedi. Tuğcu, KIB-TEK ihalelerine katılan üyelerden hesap sorulmasını ve toplumun ensesinden elde edilen gelirin takipçisi olunmasını talep etti.