Bu yıl 37.’si düzenlenen Miss Kuzey Kıbrıs ve 26.’sı gerçekleştirilen Bay Kuzey Kıbrıs Yarışmaları, Günkurt Ajans Organizasyonu tarafından "Anlamlı ve Amaçlı Güzellik" misyonu çerçevesinde The Arkın İskele Otel’de gerçekleştirildi. Yarışmalar, güzelliğin sadece dış görünüşten ibaret olmadığını vurgulayan anlamlı bir mesajla taçlandı.

Miss Kuzey Kıbrıs Yarışması’nda, 12 finalist kraliçe olabilmek için podyumda boy gösterdi. Bay Kuzey Kıbrıs yarışmasında ise 11 finalist dereceye girmek için kıyasıya bir mücadele sergiledi.

Öncelikle, 26. Bay Kuzey Kıbrıs Yarışması sonuçları açıklandı. Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin himayesinde düzenlenen bu yarışmada, 10 numarayla yarışan Nevzat Abbasoğlu 5. olarak Bay Dostluk unvanını kazandı. 3 numara ile yarışan Haris Metehan Altunbaş ise 4. olup Bay Turizm Arkın seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç'i Dolmabahçe'de ağırladı Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç'i Dolmabahçe'de ağırladı

Yarışmada 9 numarayla yarışan İsmail Sağlamer 3.’lüğe, 7 numarayla yarışan Hüseyin Aysan ise 2.’liğe layık görülürken, 6 numarayla yarışan Aras Gül Bay Kuzey Kıbrıs unvanının sahibi oldu.

  1. Miss Kuzey Kıbrıs Yarışması’nda ise, 9 numarayla yarışan Beren Aysel 5. olarak Dostluk Güzeli seçildi. 3 numara ile yarışan Yağmur Lisani 4. olup Miss Turizm Arkın unvanını kazandı. 6 numarayla yarışan Birgül Saraçoğlu 3.’lüğe, 5 numarayla yarışan Sevgen Polat ise 2.’liğe yerleşti. Yarışmanın büyük ödülü olan Miss Kuzey Kıbrıs unvanı ise 7 numarayla yarışan Ece Kurt’a verildi.