Aşırı sıcaklar nedeniyle klimaların sürekli çalıştığı Dubai'de elektrik kullanımı saat başına rekor megawatt'a ulaşırken, Kuveyt'te klima kaynaklı artan elektrik kullanımı kesintilere neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

Dünya genelinde aşırı sıcaklar etkili olmaya devam ederken, Dubai ve Kuveyt'te klima kullanımları rekor seviyelere ulaştı. Kuveyt, 49.3 derece ile Haziran ayında dünyanın en yüksek üçüncü sıcaklığını kaydetti ve geçtiğimiz hafta sıcaklık 51 dereceye yükselerek daha önce kırdığı 54 derecelik rekora tehlikeli şekilde yaklaştı. Dubai'de ise sıcaklık 43 derece olarak kaydedilse de hissedilen sıcaklık 62 dereceye ulaştı.

Bu tehlikeli derecede yüksek sıcaklık, yoğun hava sıcaklığı ve yüksek nemin birleşiminden kaynaklanıyor. Her iki ülke de kavurucu sıcaklarla baş etmekte zorlanırken, sıcaklıklar dışarı çıkmanın hayati tehlike yaratacağı sınıra yaklaşıyor.

17 Temmuz'da Dubai'de hissedilen sıcaklık 62 dereceye yükseldi ve bu durum, sıcağa tahammül sınırına epey yaklaştı. Yüksek ısı ve nemin aynı anda meydana geldiği iklim koşulları özellikle tehlikeli olurken, aşırı sıcağa altı saatten fazla maruz kalındığında 35 derece veya üzeri bir değer insanlar için ölümcül olabiliyor. Nem oranı yüzde 100'e ulaştığında terin buharlaşması duruyor ve vücut kendini soğutamıyor, bu da uzun süre maruz kalındığında ölüm tehlikesi yaratıyor.