Sosyal medyada ve internette şu sıralar oldukça popüler olan Dubai Çikolatası bir çılgınlığa dönüştü. Aslında çıkışı çok da eski olmayan bu ürün ilk olarak 2021 yılında Fix Dessert Chocolatier adlı bir dükkanda ortaya çıktı. Filipinli bir aşçı tarafından bulunan tarif ilk olarak “Künefeye doyamıyorum” anlamına gelen “Can’t Get  Knafeh of it” ismiyle üretilmeye başlandı.

Meclis Toplantıları Adıyaman Sebebiyle İptal Edildi Meclis Toplantıları Adıyaman Sebebiyle İptal Edildi

ARABADA YEDİ, DÜNYA ÇAPINDA POPÜLERLEŞTİ

Dubai Çikolatası olarak bilinen ürünün bu kadar hızlı popülerleşmesini sağlayan ilk olay Sosyal medya fenomeni Maria Vehera’nın arabasında yediği Dubai Çikolatası videosu oldu. Paylaşım bugüne kadar 88.7 milyondan fazla izlendi.  O zamandan beri birçok yerel dükkan, yetenekli aşçı ya da ev kadını kendi benzer tariflerinin videolarını instagramda #dubaichocolate etiketi ile 45 bin kez paylaştı.

ÇİKOLATA İÇİN DUBAİ’YE UÇUYORLAR

Sosyal medyada çikolatayı yiyenlerin videoları hızla arttı. Dubai'nin geleneksel olmayan ancak viral çikolatası tüm dünyada paylaşım sitelerini dolduruyor ve hatta pek çok insan tatilini bu çikolatadan bir parça yemek üzerine planlıyor. Turistler sırf bu çikolatanın orijinalinden bir parça yiyebilmek için Dubai'ye uçuyor.

TARİFİ ALANLAR SATIŞA BAŞLADI

Ürüne ülkemizde de büyük ilgi var. Bazı işletmeler Dubai’ye giderek çikolatadan örnek ürünleri inceledi ve benzerlerini üreterek satışa başladı. Geçtiğimiz günlerde ise İstanbul Kadıköy’de fıstıklı ve künefeli Dubai Çikolatası satan işletmenin önünde metrelerce kuyruklar oluşmuş vatandaşlar orijinal olmadığı halde porsiyonu 450 TL olan çikolata için saatlerce sıra beklemişti.

BAKKALLARA DA GELDİ

Bazı ünlü markalarda bu çılgınlığa dahil olarak Dubai Çikolatası’nın taklitlerini üretti ve piyasaya sürdü. İzmit’te bazı bakkal ve büfelerde “Dubai Çikolatası geldi” yazlıları yer almaya başladı. Bakkallarda ilk görülen ise Ülker ve Bolçi’nin ürünleri oldu. Ülker Dubai çikolatası 100 TL, Bolçi marka ise 160 TL’den satılıyor.