Dr. Fazıl Küçük Vakfı, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50. yıldönümünde ve 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nda yaşanan ihmal ve unutulmaya tepki gösterdi. Vakıftan yapılan açıklamada, “20 Temmuz’un Kıbrıs Türkü’nün direniş destanı olduğu ve bu destanın anlatılmasında Dr. Fazıl Küçük ve dava arkadaşlarının mücadelesinin vurgulanması gerektiği” ifade edildi. Ancak, Anıttepe’de düzenlenen törenlere gelen misafirlerin dahil edilmemesi ve 1 Ağustos’ta Anıttepe’ye yetkililerin gitmemesi eleştirildi.

Kaçak Göçmene Sahte Evrak Cezası Kaçak Göçmene Sahte Evrak Cezası

Açıklamada, “Dr. Fazıl Küçük’ün devletin temellerinin atılmasında önemli bir rol oynadığı” vurgulandı ve bu yılki törenlerde yaşanan ihmalin üzücü olduğu belirtildi. Ayrıca, CHP ve İyi Parti yetkilileri dışındaki yetkililerin Anıttepe’deki törene dahil edilmemesi, Kıbrıs Türk tarafının tezlerine ters düşen bir nokta olarak değerlendirildi.

1 Ağustos’ta yapılan törenlerde ise Dr. Fazıl Küçük’ün tamamen unutulduğu, Anıttepe’ye hiçbir yetkilinin gitmediği ve yapılan konuşmalarda Dr. Küçük’ten bahsedilmediği belirtildi. Bu durum “vefasızlık” olarak nitelendirildi. Vakıf, halkın sosyal medyada Dr. Fazıl Küçük’ün resimlerini paylaşarak bu vefasızlığı telafi etmeye çalıştığını ifade etti.