Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Diyarbakır'da, 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna gittikten sonra ortadan kayboldu ve o günden bu yana kendisinden haber alınamıyor. Arama çalışmaları yoğun bir şekilde sürerken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ve bir kişinin gözaltında olduğunu açıkladı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, çemberin daraldığını belirtti.

Anadolu Ajansı (AA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA), gözaltındaki kişinin Narin’in ağabeyi E.G. (18) olduğunu, ancak adli tıp raporunda kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığını bildirdi. E.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili haberlere Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla yayın yasağı getirildi.

Narin, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşıyordu. 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna giden Narin, kurs sonrası eve dönmedi. Ailesi, Narin’in amcasının evinde çocuklarla oynadığını düşündü, ancak orada olmadığını öğrenince yetkililere başvurdu. Bunun üzerine çevrede geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, dalgıçlar ve çeşitli kurumlar, sulama kanalları, su kuyuları ve çevredeki bataklık gibi alanlarda Narin’i aramaya devam ediyor. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım, 28 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, sonuca çok yaklaştıklarını belirterek, "Elimizde deliller var ve bu deliller üzerine gidiyoruz" dedi.