Dipkarpaz-Erenköy sınırları içinde yaşayan Başkan Dr. Hamit Bakırcı'nın, 1. Yaz Festivali kapsamında sahne alması beklenen rap grubu Grup Motive'nin sahneye çıkmaması üzerine yaptığı açıklama, halkın parasıyla ilgili endişeleri artırdı. Bakırcı, konuşmasında festivalde yaşanan aksaklıkları şu şekilde dile getirdi:

"Bize birçok bahane verdiler. Yok ses sistemi, yok ışık sistemi... Kendilerinden önce 'Otantik' grubu bir saat boyunca gümbür gümbür sahne aldı ve onlarda hiçbir sıkıntı olmadı. Ama şimdi, kendileri geldiler, gördüler; artık psikolojik durumları mı el vermiyor, ben bilmiyorum. Ne yaptıysak sahneye çıkmak istemediler. Sizin beğendiğiniz grup bu demek ki, ben de bilmiyordum böyle bir şey olduğunu."

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Bu açıklama, başkanın halkın parasını nasıl harcadığına dair eleştirilerin odağı haline geldi. Halk, başkanın bu tür harcamaları ve yaptığı hataları halka mal etmesini eleştirirken, yapılan açıklamanın da yersiz olduğunu belirtti. Halk, bu tür etkinliklerin daha dikkatli planlanması gerektiğini ve kamu kaynaklarının doğru şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Bakırcı'nın açıklamaları, festival organizasyonundaki eksiklikleri gözler önüne sererken, halkın endişelerini daha da artırdı. Halk, bundan sonraki süreçte benzer hataların tekrarlanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.