Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekillerini Meclis’i “ihmal” etmekle suçladı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaz aylarında normalde devam eden Meclis komitelerinin, bu yıl UBP kurultayı nedeniyle neredeyse "lağvedilmiş" durumda olduğunu iddia etti.

Barçın, Meclis komitelerinde bekleyen yaklaşık 300 yasa gücünde kararname ve birçok yasa çalışmasının olduğunu, ancak UBP'lilerin tek derdinin kurultay olduğunu belirtti. Ayrıca, halkın sorunlarına çözüm getirecek birçok yasa çalışmasının da beklemede olduğunu vurguladı.

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Sunat Atun, BARÇIN’IN İDDİALARINI REDETTİ

Bu açıklamalara karşılık olarak, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komite Başkanı Sunat Atun, yaptığı açıklamada, Barçın'ın iddialarını reddetti. Atun, Meclis komitelerinin lağvedilmediğini ve Barçın'ın yanlış bilgi vermiş olabileceğini söyledi. Ayrıca, komitelerin CTP’nin talebi üzerine 15 Ağustos'tan sonra toplanmasına karar verildiğini hatırlattı.

BARÇIN, ATUN’UN AÇIKLAMALARININ "YANLIŞ" OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Barçın ise, Atun'un iddialarına yönelik sert bir yanıt verdi. Barçın, Meclis'in kapanışı sırasında varılan mutabakatın, Ağustos ayının ilk haftasından sonra komite toplantılarının başlaması yönünde olduğunu belirtti. Ancak ikinci haftaya girilmesine rağmen hiçbir toplantı çağrısının yapılmadığını vurguladı.

"UBP'LİLERİN KURULTAY HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA KOMİTE TOPLANTILARI ERTELENDİ"

Barçın, Atun'un 15 Ağustos'a işaret etmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Bizim vardığımız mutabakat, Ağustos ayının ilk haftasından sonra komitenin toplanıp çalışmalarına başlanmasıydı. Ancak halen daha çağrı yapılmadı" dedi. Barçın, bu durumu UBP'lilerin kurultay hedefleri doğrultusunda komite toplantılarını ertelemeleri olarak değerlendirdi.

Ayrıca, sadece İdari Komite değil, diğer komitelerde de önemli yasaların beklediğini belirten Barçın, "Maliye Komitesi'nde uzman askerlerimizin ve askerdeki sivil işçilerimizin sorunlarını çözecek yasa çalışması, asgari ücretli emekli çalışanlardan alınan haksız vergileri ortadan kaldıracak yasa çalışması ve 300'e yakın yasalaşmayı bekleyen yasa gücünde kararname var" ifadelerini kullandı.