KKTC'ye gelip devletimizin misafirleri olarak gerekli görüşmeleri yapacak olan üstdüzey yöneticilerin ve bürokratların kaçak araçlarla taşındığı gazetemize gelen iddialar arasında.

Muhtara Hapis Cezası Muhtara Hapis Cezası

"9+1" olarak nitelendiren araçların koltukları sökülerek VIP araç durumuna getirilip; camlarının üzerinde yazması gereken "Turistik" ibaresinin camlardan kazınarak çıkarılması da yasal olmayan bir diğer işlevler arasında.

Bu araç şöförlerinin ise, çoğu zaman mesleki sürüş ehliyeti olmayan kişiler tarafından kullanıldığı; araçlardaki koltuk sayıları azaltılarak devletin koyduğu kuralları yine devlet bir tarafa itip, yine devletin bu tarz hatalar yapması gelen misafirlerin hayati risklerini de göz ardı etmesi anlamına geliyor.

Öte yandan, gelen devlet protokolü misafirlerine motorlu devlet polisinin eskortluk yapması ise KKTC devletinin daha da büyük bir gapı olduğuna işaret ediyor.

Devletin kendi kurallarını hiçe sayması ise yasaların ve kuralların hangi mantık çerçevesinde onaylandığını gözler önüne serdi. 

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun milletvekili olmadan KKTC Dışişleri Bakanı olması yanı sıra, politikacının nasıl böyle bir hataya zeval vermesi ise kamuoyunun gözlerini Dışişleri Bakanlığı'na çevirdi.