Değirmenlik’te, çalıştığı firmadan 221.772,76 TL’yi sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Cemil Kara, dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde teminat talebiyle yeniden hâkim karşısına çıktı. Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Yaren Turan, mahkemede olguları aktardı. Polis, 28 Kasım 2022 ile 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında Varan Gıda ve Süt Ürünleri Ltd.’de dağıtımcı ve tahsildar olarak çalışan zanlının, tahsil ettiği parayı şirkete yatırmayarak sirkat ettiğini ifade etti.

Şikâyetin 21 Ağustos’ta yapıldığını ve zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını belirten polis memuru, zanlının iki kez mahkemeye çıkarılarak toplam 6 gün tutukluluk emri alındığını söyledi. Soruşturma süresince zanlının şirketin zararını karşıladığını ve şikayetin geri çekildiğini belirten polis, zanlının çalışma izni olduğunu ve teminata bağlanmasını talep etti.

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Mahkemede pişman olduğunu belirten Mehmet Cemil Kara, "Çocuğum için yaptım" diyerek kendini savundu. Yargıç Nuray Necdet, zanlının yargılanana kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 30 bin TL nakit teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı iki kefilin 300’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi. Ayrıca zanlının iki haftada bir en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verildi.