Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin son günlerde mülk, turizm ve üniversitelerle ilgili engelleme girişimlerine tepki gösterdi. NTV’ye verdiği röportajda konuşan Tatar, Rum tarafının bu girişimlerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yıldırıp, masaya diz çökmüş ve yalvaran bir pozisyonda oturtmayı hedeflediğini söyledi. Tatar, “Bizim kitabımızda yalvarmak yok” diyerek, egemenlik haklarından taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

Tatar, müzakere masasına oturulacaksa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenliğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Egemenliğin pazarlık konusu dahi olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Bazı çevreler, ‘Oturun ve konuşun’ diyor. Ancak biz bu durumu defalarca değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs’ın direkt uçuşlar, ticaret ve sporda uygulanan ambargolarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Tatar, Rum tarafının bu ambargoları kaldırmak yerine yeni saldırılar başlattığını söyledi. Son dönemde Güney Kıbrıs’ın mülk, turizm ve üniversitelere yönelik baskılarını artırdığını belirten Tatar, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA