107 Araç Trafikten Men Edildi 107 Araç Trafikten Men Edildi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'de yaşayan İngiliz topluluğunun ülkeye önemli sosyal ve ekonomik katkılar sağladığını vurguladı. Karaman köyü sakinlerinin daveti üzerine Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde İngiliz vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tatar, bu buluşmanın önemini ve mutluluğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tatar'ın konuşmasında İngiliz topluluğuna duyduğu sevgiyi ve birlikte geçirdikleri zamanın değerini vurguladığı belirtildi. Ayrıca, İngiltere'deki geçmiş çalışma deneyimlerinden ve Londra'daki Price Waterhouse Muhasebe firmasındaki görevlerinden bahsederek anılarını paylaştı.

Tatar, Karaman köyünün tarihi ve kültürel zenginliklerinin korunması konusundaki hassasiyetini dile getirirken, özellikle 2007 yılında Beşparmak Dağı'nın zirvesinden yaptığı yamaç paraşütüyle dünya rekorunu kıran ve KKTC'nin tanıtımına katkı sağlayan Elizabeth Forsyth'in annesi Peggy McAlpine'i de anma fırsatı buldu.

KKTC'nin adalet arayışına ve insanlık dışı izolasyon uygulamalarına son verme mücadelesine verdikleri destek için İngiliz topluluğuna teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, göçmen topluluğuna her zaman önem verdiğini ve gerektiğinde destek olmaya hazır olduğunu vurguladı.

Toplantıya katılan İngiliz temsilci Elizabeth Forsyth ise, Cumhurbaşkanı Tatar'a saygılarını sunarak, onun KKTC'yi yönetmesinden dolayı şanslı olduklarını ifade etti.