Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 4. Piyade Alay Komutanlığı’nda gerçekleşen görev devir teslim törenine katıldı. Törende, Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut’a hizmet şildi takdim eden Tatar, alayın başarılı çalışmalarını ve katkılarını vurguladı. Görevi devreden Bulut’a hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Tatar, görevi devralan Piyade Kurmay Albay Hüseyin Ulak’a da başarılar diledi.

Konuşmasında, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) devamı olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle adada huzur ve güveni sağladığını belirten Tatar, bu anlayışın bölgede kökleştiğini ifade etti. Güney Kıbrıs Rum kesiminin Kıbrıs Türkü’nü 1974 ve 1963 öncesine döndürmeye çalıştığını söyleyen Cumhurbaşkanı, Avrupa Birliği'nde Türkiye’nin bulunmamasının federasyon temelinde çözümle Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve askeri varlığının sona erdirilmek istendiğini belirtti.

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Kıbrıs’ta olası bir antlaşmanın iki devletli çözüm modeli çerçevesinde olması gerektiğini vurgulayan Tatar, KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki jeopolitik ve jeostratejik önemine dikkat çekti ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı güçlendirmenin önemini ifade etti.