Güney Kıbrıs’ta Tarihi Karar: Baş Denetçi Michailidis Görevden Alındı Güney Kıbrıs’ta Tarihi Karar: Baş Denetçi Michailidis Görevden Alındı


Cumhurbaşkanı Tatar, tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, özel gereksinimli çocuklar için hayata geçirilecek sosyal bir proje hazırlayarak toplumsal duyarlılık sergileyen dernek başkanı Osman Korkmaz ile yönetim kurulunu tebrik etti, yapılacak çalışmalarda başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, özel gereksinimli çocukların eğitilmesi ve hayata kazandırılması için Eğitim ve Çalışma Bakanlıklarının çalışmalarını sürdürdüğünü ancak ihtiyaçların arttığını söyledi.

Özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarına yönelik sivil toplum örgütlerinin çalışma yapmasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, devletin kendilerine gereken desteği vereceğini vurguladı.

Çalışmaların ilgili bakanlıklar ve uzmanların plan, program ve tecrübelerinden yararlanılarak yürütülmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Değirmenlik Bölgesi’nde yapılacak çalışmanın önemine dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sosyal bir devlet olarak çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Tatar; sivil toplum örgütleri, halk ve devlet desteğinin birleştirilmesinin özel gereksinimli çocukların bakımına eğitimine ve hayata kazandırılmalarına büyük katkı koyacağını kaydetti.

Dernek başkanı Osman Korkmaz’ın aynı zamanda bir müzisyen olup otizmli çocuklar için koro çalışmaları yapmasının anlamlı olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile özel gereksinimli çocukları “Cumhurbaşkanlığı Fidan Çocuk Korosu” altında buluşturduklarını ve konserler verildiğini dile getirdi.