CrowdStrike, geçen hafta yaşanan küresel bilgi sistemleri kesintisinin ardından bilgisayar hizmetini yeniden sağlamak için uzun saatler çalışan personeline 10 dolarlık hediye kartı gönderdi. Hediye kartlarının üzerinde Uber Eats kodu ve "Minnettarlığımızı ifade etmek için bir sonraki fincan kahveniz veya gece atıştırmalıklarınız bizden!" ifadesi yer alıyor.

CrowdStrike'ın İşletme Direktörü Daniel Bernard, salı günü çalışanlara gönderilen e-postada, siber güvenlik ve bilgi işlem personelinin kesintinin giderilmesinde "ek iş" yaptığını belirterek, teşekkür etti ve rahatsızlıktan dolayı özür diledi. Şirketin sözcüsü Kirsten Speas, hediye kartlarının "müşterilere yardımcı olan takım arkadaşlarına ve iş ortaklarına" gönderildiğini doğruladı.

Lefke’de “Tanıtım Günü” düzenlendi Lefke’de “Tanıtım Günü” düzenlendi

Geçen hafta perşembe günü başlayan ve cuma günü devam eden kesintide, CrowdStrike'ın hatalı antivirüs güncellemesi dünya çapında en az 8.5 milyon bilgisayarı etkiledi. Kesintiler nedeniyle havalimanlarında uzun kuyruklar oluştu, hastanelerdeki işlemler iptal oldu. 

Microsoft, kesintiden Avrupa Birliği'ni (AB) sorumlu tuttu. Teknoloji devi, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun 2009 tarihli anlaşmasının, CrowdStrike'ın güncellemesinin engellenmesini önleyen güvenlik değişikliklerini yapmasını engellediğini belirtti.