CrowdStrike'ın CEO'su George Kurtz, daha önce de global bir krizin merkezindeymiş. Cuma günü yaşanan siber kaos, uçuşların iptal edilmesine, yayınların durmasına, alışveriş işlemlerinin kesilmesine ve hastanelerde operasyonların ertelenmesine neden oldu. CrowdStrike'ın hatalı bir güncelleme yayınlaması, global çapta milyarlarca dolara mal olabilecek bir kesinti yarattı ve etkisinin haftalarca sürebileceği tahmin ediliyor. 

Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi

Sorun, Windows makinelerinin yüzde 1'inden azını etkiledi ve Microsoft, 8,5 milyon makinenin etkilendiğini tahmin ediyor. Ancak bu kadarı bile dünya çapında büyük bir kaosa neden oldu. Microsoft, kesintinin birçok kritik hizmeti yürüten kuruluşların CrowdStrike kullanmasından kaynaklandığını belirtti. CrowdStrike, sorunla ilgili kapsamlı bir temel neden analizi yaparak sürecini güçlendirmek için çalışmalara devam edeceğini açıkladı.