Kasım 2023’te Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, oğlunun mezarını açılması ve DNA eşleştirmesi için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, bu başvuru üzerine, "Bize göre artık mezarın açılmamasına ilişkin hiçbir makul, meşru gerekçe kalmamıştır" demişti.Savcılık 26 Eylül'de, Garipoğlu’nun mezarının DNA testi için açılmasına karar verdi.Garipoğlu’nun mezarı bu sabah savcılık eşliğinde açıldı, polis Karacaahmet Mezarlığı etrafında bariyerlerle geniş güvenlik önlemleri aldı.Kazma işleminin ardından tabuta konulan ceset, DNA eşleşmesi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.Karabulut ailesinin Avukatı Rezan Epözdemir, tamamı çıkarılan ceset üzerinde çok kapsamlı biyolojik ve kimyasal incelemelerin yapılması gerektiğini belirtti.Karabulut ailesinin kuşkularının giderilmesi gerektiğini söyleyen Epözdemir, sağlıklı bir sonuç tespit edilememesi durumunda kamu vicdanının rahatsız olacağını ifade etti.

'Sonuç bir hafta içerisinde kuvvetle muhtemel belli olur'

Mezarın açılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Avukat Epözdemir, DNA eşleşmesi sonucunun muhtemelen bir hafta içerisinde belli olacağını ifade etti.Mezarın cumhuriyet savcısı, soruşturma savcısı, üç adli tıp doktoru ile iki olay yeri inceleme ekibi ve kolluk kuvvetlerinin eşliğinde açıldığını söyledi.

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Bir gazetecinin "Neden kefen yok" sorusuna ise, "Onu anlayamadım, hiçbir kefen ve bez yok" diyerek yanıt verdi:

"İki tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yoktu, ikinci tabakada da kefen bekliyorduk, kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Tutanağa da geçti kefen ve bezin olmadığı. Adli tıp uzmanları yazdılar.

"Bu birkaç alternatifi bize verebilir. Birinci alternatif, 10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi, bilmiyorum? O bana çok rasyonel ve makul gelmiyor.

"Sonradan kemiklerin bırakılma ihtimali, kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. O beni ziyadesiyle rahatsız etti.

"2014 yılında defin işlemi sırasında da kayıt alınmamış. Biz de otopsiye girmedik, yasal hakkımız da yok. Otopsiye kendi aile bireyleri dahil giremiyor. Ne avukatlar, ne aileler girebilirdi."

Kasım 2023’te Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, oğlunun mezarını açılması ve DNA eşleştirmesi için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, bu başvuru üzerine, "Bize göre artık mezarın açılmamasına ilişkin hiçbir makul, meşru gerekçe kalmamıştır" demişti.

Savcılık 26 Eylül'de, Garipoğlu’nun mezarının DNA testi için açılmasına karar verdi.

Garipoğlu’nun mezarı bu sabah savcılık eşliğinde açıldı, polis Karacaahmet Mezarlığı etrafında bariyerlerle geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kazma işleminin ardından tabuta konulan ceset, DNA eşleşmesi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Karabulut ailesinin Avukatı Rezan Epözdemir, tamamı çıkarılan ceset üzerinde çok kapsamlı biyolojik ve kimyasal incelemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Karabulut ailesinin kuşkularının giderilmesi gerektiğini söyleyen Epözdemir, sağlıklı bir sonuç tespit edilememesi durumunda kamu vicdanının rahatsız olacağını ifade etti.

66Fe77A28D6C337651Fcb217

Garipoğlu ailesinin erkek bireylerin güncel DNA’larının alınmasını istediklerini belirten Epözdemir, “Garipoğlu ailesinin erkek bireyleri Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek, DNA örnekleri alınacak. Bu incelemenin güncel DNA örnekleriyle yapılmasını istedik.” ifadelerini kullandı.

Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir bugün bir televizyon kanalına yaptığı röportajında şüphe uyandıran noktaların tekrar altını çizdi. Mezarın çok bakımsız olması, mezar açıldıktan sonra mezarın içinin hiç su almamış olması, kefen olmamasının yanında 30x30 ebatlarında poşetin çıkması, kemik parçalarının tekrar mezara götürülmesi için sadece aile avukatının teslim alma kararının verilmesini böylesine nufüzlu bir aile için şüphe kuvvetlendiren emareler olduğunu belirtti. Yine geçmiş dönemlerde Münevver Karabult'un öldürüldüğü kanlı kanepede aile üyelerinin fotoğraf çektirmesi, cinayet tarihinde kutlama partilerinin yapılması durumlarının da bu cinayete Garipoğlu ailesi tarafından bir kutsiyet atfedildiğinin göstergesi olduğunu Avukat Epözdemir belirtti.