Girne’de "çek sahteleme, tedavüle sürme ve müstahdem tarafından sirkat" suçlarıyla tutuklanan Mehmet Sürer, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Polis memuru İlyas Güney, mahkemede olguları aktardı. Polis, Temmuz 2024’te Alsancak’ta, Ankara Caddesi üzerinde faaliyet gösteren "Eviş Investment LTD" isimli işletmede çalışan Mehmet Sürer’in, şirkete ait Ziraat Bankası'na ait boş bir çek yaprağını çalarak, aranan bir şahıs adına 600,000 TL yazıp imzalayarak çeki sahtelediğini belirtti. Zanlının, çeki başka bir şahsa vererek tedavüle sürdüğü, çeki aldığı parayı ise sanal bahis işinde kullanmaya çalıştığı açıklandı. Ancak anlaşma yaptığı kişilerin yazılımın sorunlu olduğunu söylemesi üzerine işin iptal edildiği belirtildi.

Polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluluk emri aldığını ve bu süre zarfında yapılan soruşturmada, zanlının şirket adına çek bozma yetkisinin olduğu, ancak 600 bin TL’lik çeki şirket için bozmadığının tespit edildiğini ifade etti. Soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının suçlamaları kabul ettiğini belirten polis memuru, teminat talebinde bulundu.

Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 250 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin bir milyon TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve iki haftada bir en yakın polis karakoluna giderek imza vermesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.