TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde çatışma çıktığı ve canlı bomba olduğu yönünde iddialar üzerine bölgeye ekip sevk edildi. Kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bölgeye JÖH sevk edilmiş ve TUSAŞ çalışanları sığınaklara indirilmiş durumda.

Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) önünde hareketli dakikalar yaşandı. Binaya yakın bölgede silah seslerinin yükseldiği ve canlı bomba olduğu iddia edildi. Bölgeye ekipler sevk edildi. Kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bölgeye Jandarma Özel Harekat (JÖH) sevk edilmiş ve TUSAŞ çalışanları sığınaklara indirilmiş durumda.

Türk medyası, çatışma sesleri duyulan görüntülere yer verdi

Türk televizyonları, çatışma seslerinin duyulduğu görüntülere yer verdi. Ancak bir asilahlı çatışma olup olmadığına ilişkin resmi açıklama henüz yapılmadı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz

Konuya ilişkin açıklama yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'asılsız iddialara itibar etmeyiniz' dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

TUSAŞ, Ankara'nın neresinde bulunuyor?

TUSAŞ, Ankara'nın şehir merkezinden uzak bir bölgede, Kahramankazan'da üretim merkezlerinin olduğu bir bölgede yer alıyor. 

KOSKİ'nin altyapısına dijital dönüşüm KOSKİ'nin altyapısına dijital dönüşüm

TUSAŞ nedir? Faaliyetleri neler? 

1973 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısında kurulan TUSAŞ, TSK'nın F-16 uçaklarının kullanılması kararıyla 1984'te TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kuruldu. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI'nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırıldı.