Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı

İskele Belediyesi’ne bağlı köylerde su kesintisi sorunları giderek büyüyor. Gazetemize gelen ihbarlara göre, Sınırüstü köyündeki ana su şebekesinden otellere ve şirketlere ait tankerlerin su dolumu yapmaları, köylülerin evlerinde kişisel kullanım, tarım ve hayvancılık için su bulamamalarına neden oluyor. Son 3-4 aydır uygulanan “su kartı” sisteminin de yetersiz kaldığını belirten köylüler, şirketlerin ve otellerin havuz doldurma ve çim sulama faaliyetlerinden vazgeçmeleri gerektiğini talep ediyor.

Bu duruma karşı çıkan köylüler, belediyenin su kaynaklarını adil bir şekilde dağıtmasını ve halkın ihtiyaçlarını önceliklendirmesini istiyor. Özellikle yaz aylarında artan su ihtiyacı, köylülerin yaşam koşullarını zorlaştırırken, otellerin ve büyük şirketlerin su kaynaklarını kullanmaya devam etmesi büyük tepki topluyor.