Ortaköy'de genel rahatsızlık ve KKTC'de izinsiz ikamet etmek suçlarından tutuklanan zanlı MD. Sajip Miah, mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Cansel Mimar, mahkemede olayla ilgili bulguları aktardı. Mimar, 3 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.30 civarında Gönyeli polis karakoluna gelen bir şikâyette, Ortaköy'de Ali Hasip Sokakta Bangladeş uyruklu bir kişinin oyun oynayan 13 yaşındaki iki kız çocuğunu rahatsız ettiği ihbarı aldıklarını belirtti.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Karakoldan olay yerine giden polis ekibi, MD. Sajip Miah'ın yaklaşık bir haftadır aynı sokakta ikamet ederek çocuklara "I Love You" yazılı bir kağıt ve cep telefonu numarasını verip elleriyle kalp işareti yaparak genel rahatsızlık suçunu işlediğini tespit etti. Zanlı, bölge halkı tarafından alıkonarak polise teslim edildi. Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 8 Ocak 2024 tarihinden itibaren toplamda 208 gündür KKTC'de izinsiz ikamet ettiğini belirledi ve suçüstü hali gereği tutukladı.

Polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak iki gün tutukluluk emri aldığını ve bu süre içinde suçunu kabul ettiğini söyledi. Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. Zanlı, mahkemede ülkesine gitmek istediğini belirtti. Yargıç Jale Ergüden, zanlının 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.