Birleşik Krallık’ın Southport kentinde üç genç kızın hayatını kaybettiği bıçaklı saldırının ardından başlayan protestolarda, aşırı sağcı (far-right) gruplar polisle çatıştı. Bu trajik olayın ardından ortaya çıkan şiddet dalgasında, göstericiler bir camiyi hedef aldı ve polise taş, odun parçaları ve yangın söndürücüler fırlattı. Polis, şiddeti kontrol altına almakta zorlandı ve en az on polis memuru yaralandı   .

Filistin’e “Boykot” şarkısı ile destek mesajları sürüyor Filistin’e “Boykot” şarkısı ile destek mesajları sürüyor

Olaylar, yanlış bilgi yayılımının bir sonucu olarak, saldırıyı bir Müslüman göçmen grubun gerçekleştirdiği yönündeki iddialarla daha da alevlendi. Başbakan Keir Starmer, bu tür şiddet olaylarını “far-right holiganlığı” olarak nitelendirerek sert bir dille kınadı. Olaylar sırasında bir otel ateşe verildi ve bazı göstericiler gözaltına alındı.

Southport’taki bıçaklı saldırıda Alice Dasilva Aguiar (9), Bebe King (6) ve Elsie Dot Stancombe (7) hayatını kaybetti. Bu trajik olay, Birleşik Krallık’ta artan bıçaklı saldırılarla ilgili endişeleri yeniden gündeme getirdi ve hükümetin bu tür suçlarla daha etkin mücadele etmesi yönünde çağrılara yol açtı.