Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir İranlı aile daha, dolandırıcılık mağduru olarak ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Caesar Resort’tan aldıkları evle resmen dolandırılan aile, evrak karışıklığı ve yasaların dolandırıcılığı kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi nedeniyle mağdur oldu. 

Aile, KKTC'ye yatırdığı birikimleriyle dolandırılarak ülkeden ayrılmak zorunda kaldı. Yıllardır dolandırıcılık yöntemleriyle birçok büyük şirketin aşırı derecede zenginleşmesine yol açan bu durum, ülkede yatırım yapmaya gelen ve hayallerini burada kurmaya çalışan binlerce yabancı uyruklunun dramını gözler önüne seriyor.

Caesar Group’tan aldıkları ev için 80.000 Sterlin ödeyen aile, herhangi bir hakka sahip olmadan bu büyük şirketler tarafından dolandırıldı. 80.000 Sterlinlik yatırımlarını kaybeden aile, hayallerini KKTC'de bırakarak ülkeden ayrıldı. Bu olay, KKTC'de yaşanan dolandırıcılık vakalarına bir yenisini daha ekleyerek, ülkedeki yabancı yatırımcıların karşılaştığı zorlukları bir kez daha gündeme getirdi.