KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın iş birliğinde, 1994 yılından beri KültürDairesi koordinasyonu ile düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinin 25’incisi için geri sayım başladı. 

KKTC’de ve Türkiye’de gerçekleştirilecek konserler, 19 Eylül 2024 Perşembeakşamı Bellapais Manastırı’nda, 20 Eylül Cuma akşamı Othello Kalesi’nde ve 25Eylül 2024 Çarşamba akşamı da Ankara’da yer alacak.

KKTC’yi temsilen Opera Sanatçısı Nejla Egemen’in yer alacağı 25. TÜRKSOY Opera Günleri çerçevesinde, Bellapais Manastırı ve Othello Kalesi’nde piyanoeşliğinde sunulacak konserler, saat 20.00’da, halka açık ve ücretsiz olarakgerçekleştirilecek.

Zaimağaoğlu

76. Emmy Ödülleri’nde Japonya’nın kalbi Hollywood’da attı 76. Emmy Ödülleri’nde Japonya’nın kalbi Hollywood’da attı

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nun verdiği bilgiye göre, KültürDairesi’nin koordinasyonu ile bu yıl 25’incisi düzenlenen TÜRKSOY Opera Günlerietkinliği, Kuzey Kıbrıs’ın Yetiştirdiği İlk Kadın Besteci Kamran Aziz’e ithaf ediliyor.

Zaimağaoğlu TÜRKSOY Opera Günleri konserlerinde, KKTC’nin yanı sıraTÜRKSOY’un kurucu ve üye ülkelerinden, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan’dan gelecek sanatçıların sahne alacağını vesanatçıların piyano eşliğinde dünya klasikleri ile kendi ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacaklarını bildirdi. KKTC Başbakan Yardımcılığı TurizmKültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde Girne ve Mağusa’da gerçekleşecekKKTC konserlerinin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu bildirenZaimağaoğlu, tüm operaseverleri konserlere davet etti.