Gazimağusa’da Tüp Hırsızlığı Olayında Bir Tutuklama Gazimağusa’da Tüp Hırsızlığı Olayında Bir Tutuklama

Lefkoşa’da "Elektronik Haberleşme Yasasına Aykırı Hareket, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal ve Cinsel Taciz" suçlarından tutuklanan Bekir Ertaş, dün sabah mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Ali Yeşildal, duruşmada olguları aktardı ve savcı Senem Palabıyık da hazır bulundu.

Polis, 20 Ağustos 2024 ile 8 Eylül 2024 tarihleri arasında, zanlının Ortaköy’deki apartman dairesinin salon penceresinden, apartmanda kalan 20 yaşındaki bir kızın çıplak görüntülerini kaydettiğini belirtti. Ayrıca, 8 Eylül 2024 tarihinde, WhatsApp'tan apartman grubuna yazdığı mesajla kızı tehdit ederek Elektronik Haberleşme Yasası'na aykırı hareket ettiğini açıkladı. Zanlı, suçunu kabul ederek gönüllü ifade verdi ve video kayıtlarını polislere gösterdi.

Polis, zanlının ülkede çalışma izniyle bulunduğunu belirterek uygun teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, Bekir Ertaş’ın yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, iki kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polis karakoluna imza vermesi şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.