Özersay, “Bu ziyaretin, Kıbrıs sorununun geleceği ve Doğu Akdeniz’de Türkiye ile KKTC’nin ortak yol haritasını belirlemesi açısından bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Sadece basına yapılacak açıklamalara bakarak aceleci yorum yapmak doğru olmaz,” dedi.
"Önemli bir başlangıç"
Özersay, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’de dengelerin yeniden oluştuğu bir dönemde, ABD’de yeni başkanın 20 Ocak’ta göreve başlayacağı ve Mart ayında Kıbrıs konusunda çok taraflı toplantı hazırlıkları yapıldığı bir süreçte bu ziyaretin önemli bir başlangıç olabileceğini ifade etti. Özersay, “Hem Kıbrıs sorununun geleceği hem de Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin izleyeceği ortak yol haritasının belirlenmesi açısından bu ziyaretin kritik bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.
"Hazırlıklı olmalıyız"
Türkiye ve KKTC’nin kader ortaklığına vurgu yapan Özersay, değişen küresel dengelere işaret ederek, “Bu coğrafyada kader ortaklığı yapan Türkiye ve KKTC’nin bundan sonrası için izleyeceği ortak politika, strateji ve taktikler masaya yatırılmalıdır çünkü uluslararası politikada yeni bir döneme giriyoruz. Hazırlıklı olmalıyız,” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin uluslararası alanda artan önemi ve ağırlığının, doğru politikalar geliştirildiği takdirde, Kıbrıs Türk tarafının gücünü ve önemini artıracağını belirten Özersay, bu durumun bölgesel barış ve istikrara da katkı sağlayacağını söyledi.
Özersay, bu ziyaretin sadece basına yapılacak açıklamalarla değerlendirilmemesi gerektiğini, uzun vadeli bir perspektifin önem taşıdığını dile getirdi.
(KAYNAK: KIBRIS- KIBRIS GERÇEK)