Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser bölgenin hızlı şekilde yapılaşmaya gittiğini belirterek kaçak yapılaşmaya karşı her türlü hukuki yasal işlem başlattıklarını söyledi. Ataser, “Kurallar herkes için geçerli kimse kendisini yasaların ve kanunların üzerinde göremez. Bizler bu kapsamda yaptığımız denetimler ile gelen şikayetleri yerinde değerlendiriyoruz. Yasalara uymayanlar adalete hesap verecek” diye uyarıda bulundu.

İETT'den 4 ilçeye yeni hat... Sefer planlarının tamamı hizmette İETT'den 4 ilçeye yeni hat... Sefer planlarının tamamı hizmette

KAÇAK YAPIYA KARŞI 4 YILDIR SÜREN HUKUK MÜCEDELESİ

Alsancak’taki kaçak yapılaşmanın bir örneği bölge sakinlerinden Emir Bulut’un 2018 yılından itibaren başlattığı hukuk mücadelesiyle ortaya çıkmıştı. İskan’a ait araziyi önce işgal edip sonra da kaçak ev ve garaj yapan Gülperi Batık, bununla yetinmeyip bir de duvar ve tel çekerek hukuk tanımazlıkta sınırları aşmıştı. Gülperi Batık ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve Belediye hukuki süreç başlattığını duyurdu.

İlgili yazıda ”Alsancak’ta Gülperi Batık’a ait Pafta/Harita XI 24 W.1/E.2 KÖY, Parsel:169,171’de bulunan arazi üzerinde izinsiz bahçe duvarı, garaj ve mevcut binaya yapılan izinsiz ilave yapılar tespit edildiği belirtilerek gereken yasal ve hukuki süreç başlatıldı.

DEVLETE AİT ARAZİYE NASIL TAPU VERİLDİ?

Haber merkezinin yaptığı araştırmalarda 2008 yılında Yücel Batık tarafından tarımsal arazi olarak kiralanan ve süreç içerisinde engelleri kızları adına kiraya dönen taşınmazın daha sonra Anne Gülperi Batık adına kiraya dönmesi daha sonra da 150 bin TL gibi komik bir rakam ile tapulaştırılması ile ilgili Girne iskan dairesinde bazı görevli memurlar mercek altına alındı. Söz konusu iddialarla ilgili evrakta sahtecilik yapılıp yapılmadığının tespiti için İçişleri Bakanlığı ve Mali polisin devreye girmesi bekleniyor.