Basın-Sen, yazılı açıklamada; “Basın emekçileri, tehditler karşısında yalnız değildir” diyerek gazeteci meslektaşlarla her zaman dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

“Gazeteciler, kamusal sorumluluk bilinciyle görev yaparken baskı altına alınamaz, susturulamaz” şeklinde ifade eden Basın-Sen şunları kaydetti:

“Öte yandan, CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un bu vahim konuda yaptığı açıklamada gazetecilere yöneltilen tehdide hiç değinmemiş olmasını da büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz. Siyasal partilerin temsilcilerinin, basın emekçilerinin can güvenliğini tehlikeye sokan bu tür tehditler karşısında sessiz kalması kabul edilemez. Beklentimiz, söz konusu tehditleri açıkça kınayarak gereğinin yapılması, ayrıca ilgili meclis üyesi hakkında partinin disiplin mekanizmalarının işletilmesidir.

Basın Emekçileri Sendikası olarak, demokratik toplum düzeninin vazgeçilmez unsuru olan basın özgürlüğüne yönelik her türlü saldırı ve tehdit karşısında meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu kararlılıkla duyurur; söz konusu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Elektrik direği üzerindeki trafodan alevler yükseldi Elektrik direği üzerindeki trafodan alevler yükseldi

(Kaynak: Kıbrıs Gerçek)