Manşet Manşet

Başbakan Üstel, Ulusal Birlik Partisi (UBP)’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen büyük reformların ve projelerin mimarı olduğunu vurguladı.

"UBP, Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesinin Temsilcisidir"

Üstel, UBP’nin Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük ve varoluş mücadelesinin simgesi olan Türk Mukavemet Teşkilatı’nın siyasal ifadesi olduğunu belirtti. 49 yıllık süreçte, Kıbrıs Türk Toplumu’nun devlet sahibi bir halk olma yolunda önemli adımlar attığını ifade etti.

"Egemenliğimizin Koruyucusu"

Üstel, UBP’nin Türkiye ile birlikte savunulan iki devletli çözüm vizyonunun en güçlü savunucusu olduğunun altını çizdi. Parti, halkın refahı ve mutluluğu için demokratik ve sosyal kazanımların teminatı konumunda. Başbakan, UBP’nin daha önce yapılamaz denilen reformları hayata geçirdiğini ve büyük hedeflere ulaştığını dile getirdi.

"Birliğimiz Sarsılmaz"

Partinin tarih boyunca yıpratılmaya çalışıldığını ancak üyelerinin sarsılmaz sadakatiyle her seferinde güçlenerek çıktığını belirten Üstel, UBP'nin birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece kimsenin partiyi bölemeyeceğini vurguladı. Kıbrıs Türk halkının güçlü bir geleceğe emin adımlarla yürüyeceğini ifade etti.

Denktaş’tan Eleştiriler

Bu arada, Denktaş, Töre’nin yeterli oy alamamasına rağmen kendini başkan ilan etmesini eleştirerek sessizliğini bozdu.

"Kuruculara ve Eski Liderlere Saygı"

Üstel, mesajında partinin kurucularına, eski genel başkanlarına ve üyelere en içten sevgi ve saygılarını sundu. Mustafa Kemal Atatürk, Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ve diğer eski liderlerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğini belirtti.