İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Başbakan Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ile birlikte Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’ni ziyaret ederek Başkan Mehmet Nizam ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında, yeni dönemde çiftçilere yönelik desteklerin ve projelerin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Başbakanlık Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam, Başbakan Ünal Üstel'in çiftçilerin yanında olduğunu belirterek, "Başbakanımızın desteklerini her zaman hissettik ve kendisinin yeni projelere imza atacağına inanıyoruz" dedi.

Başbakan Üstel ise Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin KKTC için vazgeçilmez bir birlik olduğunu vurguladı. Üstel, "2025 yılı bütçesini hazırlarken çiftçilerimizi unutmadık. Çiftçilerimize vereceğimiz desteği planladık" diyerek, hükümetin tarım politikalarına verdiği önemi yineledi.

Sulu Tarım Projesi

Tarımda daha fazla verim almak adına Haspolat bölgesinde yeni bir sulu tarım projesine de değinen Üstel, "Tohumluk, arpa ve buğday yetiştirmek için sulu bir alanı hayata geçirdik. Bu proje, Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçiliği ve KEİ Ofisi’nin desteğiyle gerçekleşti. Mesarya Ovaları’nı Türkiye'den gelen suyla buluşturmayı hedefliyoruz. Tahminimce 2 yıl içinde bu su Mesarya Ovaları’na akacak" ifadelerini kullandı.

Sonuç

Başbakan Üstel, hükümetin 2024 yılında çiftçilere verdiği desteklerin 2025’te de süreceğini belirterek, tarımın ülkenin vazgeçilmez politikalarından biri olduğunu vurguladı.