Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor. Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Başbakan Üstel ve  TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile görüşmesinden  sonra basın açıklaması düzenleyen Üstel,

 "Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığımız 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşmasında yer alan konuları gözden geçirmek ve devam etmekte olan ortak projeleri ele almak için bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’la yeniden bir araya gelmiş bulunuyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de çok verimli, yapıcı ve sonuç alıcı bir toplantı gerçekleştirdik. Hükümetimiz döneminde, Türkiye Hükümeti ile yakaladığımız uyum ve  güçlü iş birliğinin bir sonucu olarak son iki yılda halkımızın çok önemli ihtiyaçlarına cevap verecek büyük projelere imza attık. Bunların bir kısmını tamamladık, bir kısmını başlattık ve tamamlamak üzereyiz. Yolcu sayısı her gün artan Yeni Ercan Havalimanı, Ovalarımızla buluşmaya başlayan  Asrın Su Projesi ve yakın bir gelecekte ülkemizin enerjisine enerji katacak Kablo ile elektrik  projesi gibi dev yatırımlar, işte bu uyum ve işbirliğinin somut göstergeleri olarak karşımızda durmaktadır. Sayın Cevdet Yılmaz'ın da vurguladığı gibi Türkiye ve KKTC hükümetleri istikrardan yana olan kararlı duruşlarını net bir şekilde ortaya koymaktadırlar. Çünkü, güzel bir istikbal için, siyasi istikrar şarttır. Biz istikrarlı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu arada Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin son dönemlerde yaptığı tutuklamalarla insan hakları ihlallerine varan tutumunu da kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Rum Yönetimi’nin, Kıbrıs Türk halkını sindirme ve ekonomisini çökertme girişimlerini bir kez daha kınıyoruz. Mal mülk meselelerinin ülkemizde oluşturulan ve uluslararası tanınmışlığa sahip Taşınmaz Mal Komisyonu üzerinden çözmek yerine, Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kendi kendine yarattığı gayri hukuki ve gayri ahlaki bir mekanizma ile çözme çabaları bizi asla korkutamaz ve sindiremez. Bir yandan müzakerelerin devamını savunurken diğer yandan insan haklarını hiçe sayarak Kıbrıs Türk halkına akıl almaz ambargolar uygulayan Rum Yönetimi tüm dünyadan gizlediği ama bizlerin çok yakından bildiği asıl hedefine asla ulaşamayacaktır. Bu vesile ile bir kez daha Ankara'da bulunmaktan büyük  bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Ev sahipliklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ve ekibine teşekkürlerimi sunarım."