Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı

Milyonlarca liralık vurgun yaptığı iddia edilen bir bankanın Güzelyurt Şube Müdürü Fehime Canbolat ile banka müşterisi Özkan Derya, tutuklanarak Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten Mali Şube’de görevli Çavuş Hüseyin Sebatlı, zanlıların “sahtekarlıkla para temini, sahte banka ödeme emri düzenleme, hesaplarda hile, müstahdem tarafından sirkat” suçlarından tutuklandıklarını belirtti. Polis, 2021-2024 yılları arasında Güzelyurt’ta faaliyet gösteren bir bankada müstahdem olarak görev yapan Fehime Canbolat’ın, Özkan Derya’ya ait çeklerin ödenmesini sağlamak amacıyla bankanın ana kasasından temin ettiği paraları sahte banka ödeme emri düzenleyerek Derya’nın hesabına aktardığını ve böylece Derya’nın sahtekarlıkla 6.298.366 TL elde etmesine olanak sağladığını söyledi.

Fehime Canbolat’ın, Özkan Derya’nın teşviki ile banka kasasında oluşan açığı kapatmak amacıyla banka müşterilerinden hesaplarına yatırmak için nakit olarak aldığı toplam 1 milyon 244 bin 411 TL, 23 bin 805 Euro, 67 bin 793 sterlin ve 11 bin 526 doları müşteri hesaplarına yatırmayarak sirkat ettiği de belirtildi. Polis, 5’i müşteri olmak üzere 15 kişiden ifade alındığını ve Fehime Canbolat’ın gönüllü ifadesinde suçu Özkan Derya’nın teşvikiyle işlediğini söylediğini, ancak Özkan Derya’nın suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Soruşturmanın yeni başladığını ve zanlıların soruşturmaya etki etme olasılığı bulunduğunu ifade eden polis, mahkemeden 3 gün tutukluluk talep etti.

Zanlıların avukatları talebe itiraz etmedi ve mahkeme, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.