Görüşmeler ve Bölgesel Konular

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira'yı Ankara'da ağırladıktan sonra düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Filistin konusunu ve iş dünyasının sorunlarını ele aldıklarını belirtti. Moskova'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde Putin, Şoygu ve diğer yetkililerle bir araya geldiklerini söyleyen Fidan, Ukrayna savaşı, Suriye meselesi ve Türkiye'nin bu konulara yönelik yaklaşımlarının Rusya tarafından olumlu karşılandığını ifade etti.

HAKİM VE SAVCILARIN GÖREVDE YÜKSELME KARARLARI RESMİ GAZETE'DE HAKİM VE SAVCILARIN GÖREVDE YÜKSELME KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

Türkiye'nin Uluslararası Duruşu ve Diplomatik Temasları

Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye olan desteğinin devam edeceğini ve Brezilya'nın da aynı tavrı sergilediğini belirtti. BRICS gündemini anlamak adına Brezilya'daki temaslarının faydalı olduğunu dile getiren Fidan, Brezilya'nın BRICS'in kimlik ve siyaset çeşitliliğine katkıda bulunduğunu vurguladı. Fidan, ayrıca Güney Doğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Zirvesi ve G20 toplantısı gibi uluslararası etkinliklerde Türkiye'nin diplomatik temaslarının arkasında büyük bir emek olduğunu belirterek, yarın Üsküp ve ertesi gün İtalya'ya geçeceğini sözlerine ekledi.