Altun'dan Özel'e 'dezenformasyon' yanıtı Altun'dan Özel'e 'dezenformasyon' yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli'nin çağrısına destek verdi, "Hep beraber terörün olmadığı Türkiye'yi inşa edelim istiyoruz" dedi.

Erdoğan: Tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, lideri olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Bahçeli'nin çağrısına da değindi.

Erdoğan, "Türkiye'nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye'yi inşa edelim istiyoruz" dedi.

Özel: Ne yapılacaksa TBMM'de yapılmalıdır
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda Bahçeli'nin çağrısına değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de, "partisinin terörün bitmesine tam destek vereceğini" söyledi, bu konuda her şeyin TBMM'de yapılması gerektiğini vurguladı.

Özel, "Türkiye'de bir daha şehit gelmeyecekse, bir daha kan akmayacaksa, bir daha anaların gözünden yaş gelmeyecekse, askere silah doğrulmayacaksa, bunun için söylenen her söze CHP olarak kıymet veriyoruz. Biz CHP olarak terörün bitmesine tam destek vereceğiz."

Konuşmasında "Devlet Bey çok sık döner. Devlet Bey'in bugünkü açıklaması Meclis'i dışlamaktadır" diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yapılacaksa TBMM'de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mutabakat olmadan sonuç olmayacak. Bu iş çözülecekse bütün partilerinin içinde olduğu bir masada konuşulmalı. Bu plan Türkiye'nin sorunu çözmek yerine Recep Tayyip Erdoğan'ın planını çözmek gibi görünüyor ve bu yüzden kötü kokuyor.

"Kürtlerin Anayasa'ya uygun sorunlarını çözmeden bir kişiye uygun çözümle bu sorunu çözemezsiniz. 86 milyonu barıştırmak için atılacak her adımı önemsiyoruz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız: Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Bahçeli'nin konuşması sonrası X hesabından yaptığı açıklamada, Türk siyasetinde bugünün bir milat olduğunu söyledi.


DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Çözümün yolu TBMM'dir; inisiyatif almaya hazırız, tecrit kaldırılsın
Bahçeli'nin çağrısının ardından DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu olağanüstü toplandı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bahçeli'nin çağrısına partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yanıt verdi.

Hatimoğulları, "Kürt sorununun çözüm yolu bellidir. Orta Doğu ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da ağır tecrit altında bulunan sayın Abdullah Öcalan'dır. Çözümün yolu TBMM'dir. Biz inisiyatif almaya hazırız. Bir başlangıç olarak tecrit kaldırılsın" dedi.

Öcalan'a yönelik tecridin 44 aydır sürdüğünü, bu tecridin kaldırılması için yıllardır mücadele ettiklerini belirten Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bırakın tecrit kalksın, sayın Öcalan fiziki olarak çıksın konuşsun. 'Ne diyeceğini hepimiz görelim' dedik geçen hafta, bu hafta da yineliyoruz. Vakit kaybedilmeden adım atılsın.

"Bugünden sonra hangi bedel ödenmesi gerekiyorsa onurlu bir barış için üzerimize düşeni yapmaya söz veriyoruz. Bu ülkeye onurlu bir barış gelecek. Halaylar çekecek, horonlar tepeceğiz, o günler yakın."

İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan AKP, MHP ve CHP'ye tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Grup Toplantısı'ndaki konuşması sonrası Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

X hesabından açıklama yapan Dervişoğlu, "Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir" dedi.

Dervişoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) de şu sözlerle eleştirdi:

"Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir."