Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabah Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı suikastin Ortadoğu'daki mevcut kaosu daha da derinleştireceğini ifade etti. Bahçeli, İsrail’in Gazze'ye ve Lübnan'a yönelik saldırılarıyla eşzamanlı olarak gerçekleşen bu suikastın, bölgedeki gerilimi artıracağına dikkat çekti.

Bahçeli, suikastın İsrail Başbakanı'nın ABD ziyaretinden hemen sonra ve Tahran'da gerçekleşmesinin tesadüfi olmadığını vurgulayarak, terör eylemini gerçekleştirenler kadar bu eylemi destekleyen ve ortam sağlayanların da ağır sorumluluk taşıdığını belirtti.

Ayrıca, Haniye suikastının uluslararası alanda çok boyutlu yankıları olacağını ve adı konulmamış bir savaşın tetikleyicisi olabileceğini söyledi. Bahçeli, uluslararası toplumun bu konuda hemen harekete geçmesi gerektiğini, aksi halde insanlık ve İslami değerler açısından büyük iflasların yaşanabileceğini belirtti.

Son olarak, Bahçeli, İsmail Haniye ve diğer Filistinli şehitler için rahmet diledi ve Filistin halkına başsağlığı mesajı gönderdi.