İtfaiye Ekipleri Yoğun Alevlenmelerle Mücadele Ediyor.

Çarşamba öğleden sonra yapılan açıklamada, Polemi ve Kourdaka toplulukları arasında çıkan yangının hızla yayıldığı ve itfaiyecilerin 'sürekli ve yoğun' alevlenmelerle mücadele ettiği bildirildi. İtfaiye sözcüsü Andreas Kettis, yangının evler ve hayvan çiftlikleri de dahil olmak üzere 8 kilometrekarelik alanı yok ettiğini belirtti.

Yangının Kontrol Altına Alınması İçin Yoğun Çaba!

Yangın söndürme çalışmaları kapsamında kara kuvvetlerinin yanı sıra bir koordinasyon helikopteri ve yedi havadan yangınla mücadele birimi olay yerinde görev aldı. Kettis, X platformunda yaptığı açıklamada, Ikarous II acil durum planının etkinleştirildiğini duyurdu. Aynı zamanda, yakınlardaki Yiolou köyünün hemen dışında çıkan yeni bir yangının ise hızla kontrol altına alındığı açıklandı.

Bölge Halkı Tahliye Edildi:

Salı gecesi Polemi, Psathi, Lemona, Choulou ve Kourtouka sakinleri tahliye edildi. Çıkan yangınlar sonucu en az üç ev yıkılırken, birçok ev hasar gördü. Yangın, ekili alanları ve hayvancılık yapılarını da yok etti. Elektrik otoritesi ekipleri, direklerin yandığı etkilenen topluluklarda elektriği yeniden sağlamak için çalışmalara devam ediyor.

Uluslararası Yardım ve Müdahale!

Yangına müdahalede Yunanistan ve Ürdün'den gelen altı uçak da dahil olmak üzere toplam altı uçak kullanıldı. Yangın, başından beri bölgede bulunan yeni seçilen Baf Kaymakamı Charalambos Pittokopitis'in koordinasyonunda sürdürülen çalışmalarda, yaklaşık 250 kara kuvveti, 50 servis aracı ve sekiz tarım aracı tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı.

Tehlike ve Müdahale Stratejileri:

Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor. Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor.

Yangının yasadışı atık depolamadan kaynaklandığına dair iddialar üzerine, Tarım Bakanı Maria Panayiotou, bu tür suç teşkil eden eylemleri önlemek için vatandaşlar arasında sorumluluk ve dikkatlilik gereğinin altını çizdi. Ayrıca hükümetin yasadışı atık depolamayı daha katı cezalarla caydırmaya yönelik çabalarından bahsetti. Orman Dairesi müdürü Savva Iezekil, yangının en yoğun olduğu dönemde altı uçağın konuşlandırıldığını belirtti.

Halkın Tepkisi ve İtfaiyenin Savunması:

Yangının etkili önleyici stratejilerin eksikliğini ortaya çıkardığını belirten bölge sakinleri, yangını kaynağında durdurabilecek sınırlı sayıda uçağın hazır olmasından şikayetçi oldu. Ancak itfaiye şefi Nikos Logginos, hava koşullarının erken konuşlanmaya izin vermediğini ve itfaiye ekiplerinin sabah 5.30'dan itibaren hazır olduğunu ifade etti.

Yangının Polemi'ye yaklaşık 3 km uzaklıkta, ulaşılması zor bir yerde başladığı ve ilk olarak bir hava devriye aracı tarafından fark edildiği bildirildi. Yangın, vadiyi parçalayarak 'baca etkisi' yarattı ve hızlıca yayıldı. Kettis, bu yangın felaketinin etkili önleyici stratejilerin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı.