AŞBMA ile KTBB arasında işbirliği protokolü imzalandı

Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği (AŞBMA) Başkanı ve Nerimanov Belediyesi Başkanı Tamraz Taghiyev, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ile görüştü. Girne Belediyesi’nde saat 10:30’da gerçekleştirilen görüşmedeKıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Gönyeli Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Girne Belediyesi Müdürü Hüseyin Köle, Girne Belediyesi Dış İlişkiler Sekreteri Fatih Akyol ve KTBB Müdürü Muammer Güneş ile Azerbaycan’dan gelen heyet yer aldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrasında heyetler AŞBMA ile KTBB arasında imzalanacak işbirliği protokolü için Colony Hotel’e geçerek, protokol imza töreni gerçekleştirdi. 

Sağanak Yağmurlar Yolda: Pazartesi İçin Uyarı Geldi Sağanak Yağmurlar Yolda: Pazartesi İçin Uyarı Geldi

AZERBAYCAN HEYETİ

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Azerbaycan heyetinde;Nesimi Belediyesi Başkanı Aziz Zeynalov, SumqayıtBelediyesi Başkanı Orkhan Adigozelzade, Kepez Belediyesi Başkanı Yashar Abdullayev, Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği Dış İlişkiler Müdürü Amrah Imanov, Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği Dış İlişkiler Danışmanı RovshanMammadov yer aldı. 

PROTOKOL KAPSAMI

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) ve Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği (AŞBMA) arasında imzalanan protokol, taraf ülkelerin yerel yönetimlerinin sistematik istişare ve bilgi alışverişinin oluşturulması ve sürdürülmesi konusunda; Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) koordinasyonunda işbirliği kararını içermektedir.

Eğitim, sağlık, gençlik ve spor, turizm, tarihi ve kültürel mirasın korunması, çevre, enerji, kültür/sanat, alt yapı/üst yapı, teknik ve insani yardım, bilgi teknolojileri ve ulaşım konularında işbirliği amacını kapsayan protokol kapsamında; tecrübe paylaşımı, uzman değişimi programları ve proje uygulamaları gerçekleştirilecek. 

Protokol uyarınca taraflar, iki ülkenin şehirleri arasında ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin yerel diplomasi kanalıyla geliştirilmesi ve kardeş şehir ilişkileri kurulmasını destekleyecek ve teşvik edecektir. Taraflar yerel kalkınmanın sağlanması amacıyla yatırımcı ve girişimcilere gerekli teşvik ve desteği sağlayacaktır.