Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2024 yılının üçüncü asgari ücretini belirlemek üzere toplandı. Komisyon toplantının 17 Eylül Salı gününe ertelenmesini kararlaştırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda saat 09.50’de başlayan toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, işçi tarafını temsilen Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, işveren tarafını temsilen Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası temsilcisi Ali Başman ve diğer yetkililer katıldı. Belirlenecek olan asgari ücret, eylül ayından itibaren geçerli olacak.

Toplantı öncesi konuşan Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, toplantının yasal tarihten geç toplanmasını eleştirdi ve “Bugün gazımız alısın diye mi toplandı yoksa asgari ücretin belirlenmesi için toplandık, göreceğiz” dedi.

TFF heyeti Külliye'de TFF heyeti Külliye'de

SERDAROĞLU, HÜKÜMET YETKİLİLERİNİ AĞUSTOS BÖCEĞİNE BENZETTİ

Hükümet yetkililerinin tüm yaz boyunca “ağustos böceği” gibi uyuduğunu belirten Ahmet Serdaroğlu, kendilerinin uyumadığını ve çalışma yaptıklarını söyledi. Toplantıya “Yoksullaşmaya hayır” tişörtüyle gelen Serdaroğlu, “Memleketimizde o kadar algı yaratıldı ki, bildiklerimizi de unuttuk” açıklamasında bulundu.

Serdaroğlu, hayal dünyasında yaşanmaması gerektiğinin altını çizdi ve ülkede yoksullaşma, enflasyon artışı ve asgari ücretlinin günden günde parasının eridiğini söyledi. Serdaroğlu, ülkede istikrar olmadığını da vurguladı.

Üç market seçtiklerini ve tamamen gıda ürünlerin olduğu market alışverişinin toplam 35 bin 170 TL tuttuğunu belirtti ve açlık sınırının açıklandığını ancak bu rakamın daha yüksek olduğunu vurguladı. Serdaroğlu ayrıca, toplantıda hayat pahalılığı olan 19.19’a “evet” diyeceklerini de sözlerine ekledi.

SADIK GARDİYANOĞLU: ASGARİ ÜCRET EYLÜL AYINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Çalışma ve ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ise, asgari ücretin eylül ayına yansıyacağını açıkladı. “Asgari ücretin toplanması ve belirlenme süreci bellidir” diyen Gardiyanoğlu, hükümetin negatif bir yaklaşımının olmadığını söyledi.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 1 Mayıs 2024 itibarıyla geçerli olacak yılın ikinci asgari ücretini brüt 33 bin 926 TL, net ise 29 bin 516 TL olarak açıklamıştı.