BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, liman hizmetleri konusunda peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğini duyurdu. "İstikrar dedik amma..." başlığıyla yayınladığı açıklamada Arıklı, liman hizmetlerinin şeffaf ve herkese açık ihalelerle yapılacağını vurguladı.

Arıklı, "İstikrar, güç odaklarına boyun eğmek, lobilere teslim olmak değildir" diyerek, mevcut yönetimin bu süreci şeffaf ve adil bir şekilde yürüteceğini belirtti. Liman hizmetleri için yapılan ihalelerde şeffaflık sağlamak amacıyla Maliye ve Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarının uzun süredir çalıştığını ifade eden Arıklı, bazı kişilerin adrese teslim ihaleler için baskı yaptığını ve bu amaçla kulisler yürüttüğünü iddia etti.

Arıklı, "Utanmasalar, liman hizmetlerini bize ihalesiz verin diyecekler" diyerek, ihale sürecinde herhangi bir şaibeye yer vermeyeceklerinin altını çizdi. "Bu ihale sizin için hayati ise, ama bir yarışa girmekten de korkuyorsanız, size tavsiyem; gecikmeden YDP’siz bir hükümet için kolları sıvayın," diyerek, YDP’siz bir hükümet önerisinde bulundu. Arıklı, mevcut hükümette olduğu sürece liman hizmetlerinin kimseye peşkeş çekilmeyeceğini belirtti.